Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 29

 27-29 липня в с.Гущинці Калинівського району в рамках проекту "Підвищення рівня поінформованості та комунікацій, створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні" відбувся регіональний тренінг з питань ідентифікації, інвентаризації, управління непридатними пестицидами для голів та секретарів районних комісій з питань поводження з безхазяйними відходами та територіальних органів Державної служби надзвичайних ситуацій. Тренінг організований Всеукраїнською екологічною громадською організацією "МАМА-86" спільно з Департаментом екології та природних ресурсів за участі фахівців аварійно-рятувального загону Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області.

В роботі семінару взяли участь представники Департаментів екології Полтавської та Київської областей, заступники голів районних державних адміністрацій області, голови та члени інвентаризаційних комісій з обліку непридатних ХЗЗР, члени районних комісій з питань поводження з безхазяйними відходами. Особлива увага приділялась розгляду дотримання умов з техніки безпеки під час виконання робіт, засобам ін ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 680 | Добавил: kostya | Дата: 29.07.2016 | Комментарии (0)

$IMAGE1-left$  В цей день у 1917 році був створений перший державний заповідник «Баргузинський», завданням якого стало збереження соболя та інших тварин на Байкалі. З часом заповідник отримав міжнародне визнання – рішенням ЮНЕСКО йому надано статус біосферного. А з 1997 року за ініціативи «Центру охорони дикої природи» та «Всесвітнього фонду дикої природи» день утворення Баргузинського заповідника відзначається як День заповідників і національних парків.
Заповідники, національні парки та інші території природно-заповідного фонду сьогодні є майже єдиним засобом збереження природних ландшафтів, дикої фауни та флори. 
Тому в більшості країн надання природним комплексам статусу особливої державної охорони залишається традиційною, престижною та ефективною формою природоохоронної діяльності. 
Значні успіхи у справі заповідання територій досягнуті і на Вінниччині, що є наслідком співпраці владних інституцій, територіальних громад та громадських організацій. Протягом останніх шести років площа природно-заповідного фонду стабільно зростала. Так, якщо у 2009 році вона становила один відсоток від території області, то у 2010 – зросла майже вдвічі і досягла 1,94%. Сьогодні заповідані території займають біля 60 тисяч гектарів або 2,2% від площі області. 
409 заповідних об'єктів області охороняють велике розмаїття рідкісних, зникаючих, реліктових, ендемічних видів ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 433 | Добавил: kostya | Дата: 29.07.2016

 Заповідана територія являє собою два руслових ставки, що розмежовані греблею, прилеглі до них схили та долину із джерелами та струмками. Водно-болотні угіддя заказника є місцем проживання та відпочинку під час міграцій 47 видів птахів. З них під охороною Бернської конвенції знаходиться 46 видів, Бонської – 11, Вашингтонської – 5. Один вид – деркач – занесений до Загальноосвітнього Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи. Підорлик малий занесений до Червоної Книги України. Береги водойм та прилеглі до них схили вкриті лучно-степовою рослинністю. Багато червонокнижних та регіонально рідкісних видів: три види сну – великий, лучний та розкритий; три види півників – угорські, злаколисті та болотяні, горицвіт весняний, вишня степова, ковила волосиста. Унікальний комплекс ящірок: прудка, живородна та зелена. Остання занесена до Червоної книги України.  Територія заповідного об’єкту із користування вилучатись не буде, її площа складає 6,96 гектарів. Заказник є потенційним об’єктом для включення до Смарагдової мережі України. Його статус дасть можливість забезпечити охорону та ефективне використання території природного водно-болотного комплексу ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 502 | Добавил: kostya | Дата: 29.07.2016 | Комментарии (0)

Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада