Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 31

      В області триває перезатарення непридатних хімічних засобів захисту рослин, які залишились від колективних сільськогосподарських підприємств. На ці роботи з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 1030,9 тисяч гривень. Кошти були спрямовані до місцевих бюджетів 40 сільських рад. Перелік рад визначений рішенням робочої наради з питань перезатарення пестицидів із залученням коштів обласного бюджету. 
Необхідність проведення таких робіт виникла у зв'язку із значними розбіжностями у кількостях пестицидів, що визначені інвентаризацією попередніх років та фактичним їх обсягом. Причиною розбіжності є те, що у більшості місць збереження відсутня або втрачена облікова документація, тара пошкоджена або відсутня, пестициди зберігаються насипом, тому встановлення їх кількості відбувалося візуально (окомірно).
У 2015 році завершені роботи у восьми районах області та розпочаті у Тиврівському районі. Загалом у минулому році було освоєно 623 тисячі гривень. Наразі триває перезатарення у Тиврівському районі на території сіл Сутиски, Васи ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 523 | Добавил: tanya | Дата: 31.01.2016

    Такі заходи відбуваються щороку, відразу після закінчення мисливського сезону і є обов'язковими для всіх мисливських господарств області. Метою їх проведення є забезпечення охорони, раціонального та невиснажливого використання мисливського фонду області. 
      Під час обліків визначається чисельність тварин та місця їх перебування на території господарств. На підставі результатів таксації оцінюється та планується діяльність господарств, визначаються динаміка чисельності тварин та норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначаються, в разі потреби, відновлювальні ділянки. 
    Серед основних видів мисливської дичини Вінниччині – козуля, дикий кабан, заєць-русак, куниці кам'яна та лісова. 
За тим, як  дотримуються вимоги природоохоронного законодавства під час проведення обліків, слідкують спеціалісти департаменту екології та природних ресурсів та Вінницького обласного управління лісового та мисл ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 476 | Добавил: tanya | Дата: 31.01.2016

Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада