[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Ulia, iren  
Форум » Обговорення » Ставимо питання спеціалістам » Вода, надра (Отримання дозволів)
Вода, надра
degaZZaДата: Четвер, 25.02.2010, 16:42 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Підкажіть куди у Вінниці звернутися для отримання дозволу на користування ділянкою надр (артсвердловиною) при наявності дозволу на спецводокористування, і чи достатньо буде надати нотаріально завірені копії дозволу на спецводокористування та довідки про внесення підприємства до ЄДРПОУ (як сказано у пункті 8 підпункті 5 Постанови КМУ від 17 червня 2009 року №608)
 
irenДата: Четвер, 11.03.2010, 10:47 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Відповідь:
Відповідно до ст. 19 Кодексу України «Про надра», надра надаються у користування , у тому числі для геологічного вивчення та видобування підземних питних вод, підприємцям, установам, організаціям і громадянам лише за наявності у них спеціального дозволу на користування ділянкою надр.
Порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами визначений Постановою Кабінету Міністрів України № 608 від 17 червня 2009 року. Разом з тим, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1187 від 29.10.09р. «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2009 року № 608» процедура отримання спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами з метою геологічного вивчення та видобування підземних вод максимально спрощена. Згідно пункту 8 підпункту 5 даної Постанови, спеціальні дозволи (ліцензії) на користування надрами для геологічного вивчення та видобування підземних вод видаються Мінприроди України без проведення аукціону за наявності дозволу на спеціальне водокористування. При цьому, до заяви додається лише нотаріально засвідчена копія такого дозволу та виписка з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців. Дозвіл на користування надрами надається протягом 30 днів після надходження заяви та відповідних документів на строк дії дозволу на спеціальне водокористування.
 
Форум » Обговорення » Ставимо питання спеціалістам » Вода, надра (Отримання дозволів)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: