[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Ulia, iren  
Форум » Обговорення » Ставимо питання спеціалістам » про сортування ТПВ;
про сортування ТПВ;
vladДата: Вівторок, 08.02.2011, 14:26 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Адміністрація підприємства щорічно отримує дозвіл на розміщення ТПВ. Відходи накопичюються у спеціально відведених місцях у контейнерах та вивозяться місцевим комунальним підприємтсвом. Поясніть чи правомірна вимога екологічної інспекції - сортувати ТПВ, а саме окремо накопичувати пластик, папір, скло, адже дозвіл видано саме на ТПВ, а не на окремі складові сміття: платик, папір, тощо.
 
UliaДата: Четвер, 24.03.2011, 14:56 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Згідно Закону України «Про відходи» побутові відходи – це ті відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках (тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі, крім відходів, пов’язаних з виробничою діяльністю підприємств) і не використовуються за місцем їх накопичення.
Відповідно до Статті 17 Закону України «Про відходи» суб’єкти господарювання у сфері поводження з відходами зобов’язані :
а) запобігати утворенню та зменшувати обсяги утворення відходів;
….д) забезпечувати повне збирання, належне зберігання та недопущення знищення і псування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія, що відповідає вимогам екологічної безпеки;
…ж) не допускати змішування відходів, якщо це не передбачено існуючою технологією та ускладнює поводження з відходами або не доведено, що така дія відповідає вимогам підвищення екологічної безпеки.
Щодо вимог поводження з побутовими відходами (Стаття 35-1, Закон України "Про відходи"), то роздільне збирання побутових відходів здійснюється їх власником.
Небезпечні відходи у складі побутових відходів збираються окремо від інших видів побутових відходів, а також мають відокремлюватись на етапі збирання чи сортування та передаватися спеціалізованим підприємствам, що одержали ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами (наприклад, люмінесцентні ртутні лампи).
Таким чином, суб’єкти господарювання, що є утворювачами відходів, не повинні допускати попадання ресурсоцінних відходів в побутові відходи: макулатура, полімери, склобій та інші, для переробки яких існують технології та потужності. Звісно, якщо кількість відходів така, що є сенс їх відокремлювати від іншого побутового сміття.
 
Форум » Обговорення » Ставимо питання спеціалістам » про сортування ТПВ;
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: