[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Ulia  
Форум » Обговорення » Обговорюємо екологічні проблеми, які Вас хвилюють » Сортування сміття. За чи проти?
Сортування сміття. За чи проти?
UliaДата: Середа, 03.02.2010, 12:27 | Повідомлення # 1
Група: Видалені





Чи вважаєте Ви актуальним впровадження сортування побутового сміття, шляхом розміщення окремих баків для скла, паперу, металу?
Чи готові Ви сортувати сміття?
 
vinecoДата: Середа, 03.02.2010, 15:40 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 12
Нагороди: 1
Репутація: 2
Статус: Offline
Сортування сміття ефективне лише тоді, коли налагоджена схема "споживач-пункт сортування-потужності для переробки". І тут є ряд проблем.
По-перше, ті, хто продукує сміття (тобто ми з вами) не завжди зацікавлені його сортувати. Хоч в ряді європейських країн вироблені певні стимули, наприклад, різнокольорові пакети для сміття, що роздаються безкоштовно. По-друге, в разі, якщо сміття сортувати, виникає потреба збільшувати майданчики для його збору, бо контейнерів має бути більше. По-третє, найбільш "ходові" складові - скло, пластик, папір, метал - у нас вилучають ще до потрапляння в сміттєві баки. Обсяги ж та цінність інших фракцій сміття не становлять особливого інтересу для серйозних інвесторів. Але, тим не менше, хаотичне сортування має бути впорядковане, люди мають усвідомити, що це не лише економічно, але й екологічно доцільно, і останнє слово має сказати муніципальна влада...
 
Форум » Обговорення » Обговорюємо екологічні проблеми, які Вас хвилюють » Сортування сміття. За чи проти?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: